כינוי נכס המקרקעין כינוי הנכס – משמש בצוואה להפניה לאותו נכס, מומלץ להשתמש בכינויים ברורים. לדוגמא: דירת המגורים המשותפת, בית נופש, דירת הסבתא וכדומה.
סוג הנכס
בחר את סוג נכס המקרקעין
דירה
בית
יחידת נופש
משרד
חנות
מרפאה
מחסן
חניון
מגרש
בית מלאכה
נגרייה
מוסך
אולם
בניין
נכס בקבוצת רכישה
זכויות במקרקעין
כתובת הנכס
מספר גוש של הנכס
מספר החלקה של הנכס
מספר התת חלקה של הנכס
כינוי כלי התחבורה כינוי כלי התחבורה – משמש בצוואה להפניה לאותו כלי תחבורה ספציפי, מומלץ להשתמש בכינויים ברורים. לדוגמא: המכונית המשפחתית, מכונית הטיולים, המכונית של סבתא, היאכטה של הדודה וכדומה.
סוג כלי התחבורה
בחר את סוג כלי התחבורה
אופנוע
אופנוע ים
אמבולנס
אוטובוס
טרקטור
טרקטורון
יאכטה
מכונית
מונית
משאית
מיניבוס
מטוס
סירה
קטנוע
קלנועית
קרוואן נגרר
יצרן כלי התחבורה
דגם כלי התחבורה
מספר רישוי של כלי התחבורה
כינוי חשבון הבנק כינוי חשבון הבנק – משמש בצוואה להפניה לאותו חשבון בנק מסוים, מומלץ להשתמש בכינויים ברורים. לדוגמא: החשבון המשותף, החשבון העסקי, החשבון של סבתא, חשבון מט"ח וכדומה.
הבנק בו מתנהל החשבון
סניף הבנק בו מתנהל החשבון
מספר חשבון
שמות בעלי החשבון
כינוי החסכון כינוי החסכון – משמש בצוואה להפניה לאותו חסכון מסוים, מומלץ להשתמש בכינויים ברורים. לדוגמא: החסכון המשותף, חסכון בר המצווה, חסכון הדירה, חסכון החתונה וכדומה.
החברה המנהלת את החסכון
מספר חשבון החסכון
כינוי העסק כינוי העסק – משמש בצוואה להפניה לאותו עסק מסוים, מומלץ להשתמש בכינויים ברורים. לדוגמא: המספרה, הנגרייה, המכבסה וכדומה. ניתן לרשום את שם העסק גם ככינוי העסק.
כתובת העסק
ע.מ (מספר עוסק מורשה/פטור)
שם החברה
כתובת החברה
ח.פ.
כינוי התכשיט כינוי התכשיט – משמש בצוואה להפניה לאותו תכשיט מסוים, מומלץ להשתמש בכינויים ברורים. לדוגמא: השרשרת של סבתא, השעון של אבא וכדומה.
תיאור התכשיט יש לתאר בפירוט את מראה התכשיט כולל סימנים מזהים ובמידה ויש מספר סידורי אף את זה מומלץ לרשום.
האם להוסיף סעיף סל עבור התכשיטים ? סעיף סל עבור התכשיטים יופיע בצוואתך באופן הבא: תכשיטים מכל סוג ומין שהוא (להלן: "תכשיטי שמך")
בחר
כן
לא
פרטי רכוש נוסף - שטרם פורט
האם יש רכוש שאינו נמצא בישראל ?
בחר
כן
לא
חשוב לדעת כי נכסים שאינם מצויים בישראל (כל נכס שהוא עם זה נכס מקרקעין, חשבונות בנק, עסקים וכדומה) כפופים לדיני המדינה בה הם נמצאים.
קרי על נכסים אלה בצוואה יחולו דיני הירושה של אותה מדינה בה הם נמצאים, ולכן חשוב להתייעץ עם עו"ד מקומי שבקיא בחוק הירושה של אותה מדינה בה נמצאים הנכסים.
יודגש, כי אם הצוואה לא תעמוד בכללי אותה מדינה, זו עלולה לפסול את הצוואה ולחלק את העיזבון של המצווה בהתאם לדיני הירושה הרגילים באותה מדינה בהם נמצאים הנכסים תוך התעלמות מרצון המצווה.
ישנם מקרים בהם חוקי המדינה אינם מכירים בצוואה ישראלית ולכן בנוגע לרכוש הנמצא במדינה מעין זו מומלץ לערוך צוואה נפרדת.
כרגע המערכת תומכת רק בצוואה על פי חוק הירושה הישראלי, אנחנו עמלים בימים אלה על הוספת אפשרות של עריכת צוואות גם על נכסים שנמצאים במדינות אחרות על פי חוקי הירושה של אותן מדינות.
חשוב לדעת כי מכיוון שבחרת בהוספת הכספת הוירטואלית לצוואתך, אנחנו ממליצים לפרט את כל הנכסים השונים שנמצאים בחו"ל בבעלותך בתוך הכספת הוירטואלית.
ממולץ להוסיף הסבר מפורט ליורשים כיצד לטפל בנכסים האלה לרבות כיצד לקבל בעלות עליהם וכן העתק של צוואה לפי חוקי הירושה של אותה מדינה בה נמצאים הנכסים.
האם קיימים כספי ביטוח ו/או קרן פנסיה ו/או ביטוח מנהלים ו/או קרן השתלמות ו/או קופת גמל?
בחר
כן
לא
חשוב לדעת כי על פי חוק הירושה, כספי ביטוח, קרן פנסיה, ביטוח מנהלים, קרן השתלמות וקופת גמל אינם חלק מעיזבונו של אדם ,כספים אלה יחולקו לידי המוטבים. מוטב הוא אדם שנרשמת לטובתו זכות כספית כלשהי. בכל פעם שפותחים פוליסת ביטוח, קופת גמל או קרן השתלמות יש לקבוע מוטבים. המוטב הוא האדם שיקבל את כספי הפוליסה או הקרן לאחר פטירת בעליהן.אנחנו ממליצים לפנות לסוכן הביטוח או לפנות ישירות לגוף המנהל של הקופה או הקרן או חברת הביטוח, ולבדוק את זהות המוטבים ו/או לשנותם בהתאם לכללים של אותו גוף.
האם ברצונך להקים נאמנות באמצעות צוואה ? מומלץ לקרוא עוד מידע על נושא הנאמנות במרכז המידע שלנו, טרם קבלת החלטה בנושא.
לא
כן
לשלב הבא